Kerstconcert DUNE & FOREST

Sfeervol kerstoptreden met Dune and Forest bij kaarslicht in  Huys Dever.

 De Noordwijkse Close Harmony Zanggroep Dune and Forest onder leiding van Peter Janka brengt op vrijdag 18 december en zaterdag 19 december een  sfeervol programma van herkenbare en swingende kerstmuziek om u alvast in de kerststemming te brengen. 

 Zij zullen u verrassen met hun interpretatie van zowel moderne als ook de “klassiekere” kerstnummers. Een unieke kans om in Huys Dever een avond in kerstsfeer te beleven.

 Aanvang concert: 20:15 uur.

 Entree: € 15,00 incl.kopje koffie in de pauze. Na afloop is er een gezellig "meet and greet" bij de open haard in de Ridderzaal van het kasteel onder het genot van een glas heerlijke glühwein. Kortom, een aanrader om alvast in Kerststemming te komen.

Kaarten zijn te reserveren via de website kasteeldever@gmail.comof tijdens openingstijden op tel. nr. 0252-411430

Wat is Close Harmony

Close Harmony kan omschreven worden als een meerstemmige zangstijl waarbij de verschillende stemmen en tonen elkaar dicht volgen (met of zonder instrumentale begeleiding) daardoor ontstaat binnen het akkoord veel wrijving en dat geeft deze muziek een verbazende rijkdom aan klank en kleuren die je nergens anders in de koormuziek  tegen- komt. Het zingen van deze vorm van muziek is een uitdaging door de grote verantwoordelijkheid die elke stem heeft binnen het lied en binnen de groep. Het is hierbij belangrijk dat naast de nodige zangtechniek (en theorie) veel aan-dacht worden besteed aan het zingen van lastige toonafstanden, het luisteren naar samenklanken en het zuiver zingen alsmede het goed neerzetten van een stuk met elkaar. Dit is een van de moeilijkste vormen van zingen met een groep.