Dag van het Kasteel van 10.00-16.00

 

Tweede pinksterdag is het traditiegetrouw Dag van het Kasteel in Nederland.

Ook Huys Dever zal haar deuren weer openen en net als voorgaande jaren zal onze vereniging Die Landen van Herwaerts Over het kasteel en haar terrein tot leven wekken. U zult de middeleeuwse vrouwen kunnen zien handwerken, de bakkers brood zien bakken in de originele muuroven, op de vuren zullen historische gerechten bereid worden en wapens zullen weer opgepakt worden voor een ongvergetelijk schouwspel. 

Voor een impressie van vorig jaar https://www.youtube.com/watch?v=20SZ2ycdhEwBuiten op het terrein zullen een aantal kramen te vinden zijn waar u heerlijke producten kunt kopen. U kunt een kopje thee op het terras drinken en wellicht een middeleeuws hapje proeven. 
Verder zullen een aantal ambachten buiten getoond worden. Voor de kinderen onder u zal een boogschietbaan opgezet worden waar geprobeerd kan worden het wild te schieten. 

De entree is vrij. 

Met vriendelijke groet, 
Die Landen van Herwaerts Over


Website: 
(1): NKS: http://www.kastelen.nl/nederlandse-kastelen-stichting.php?id=16
Huys Dever: http://www.kasteeldever.nl/
LHO: http://www.dielanden.nl

 

 

kleding verstellen

Bereikbaarheid 

Het beste is om ’t Huys Dever tijdens deze dag lopend, met openbaar vervoer of met de fiets te bereiken. In de nabije omgeving van de locatie zijn de parkeermogelijkheden voor auto’s zeer beperkt.

 Openbaar vervoer

 • Bus 50, halte buurtschap De Engel (10 min. lopen)

 • Station Sassenheim