Concert HOED en de RAND

NATUUR NOG IN DIT LAND

Hoed en de Rand bestaat uit Jelle van der Meulen (zang/accordeon) en Peter van der Steen (zang/gitaar). Het duo zingt Nederlandstalige poëzie, luister- en drinkliedjes, deels met eigen teksten en altijd met eigen melodieën.

 Naar aanleiding van het thema van de Boekenweek maakte Hoed en de Rand begin 2018 een programma met gedichten en liedjes over de natuur. Onder de titel ‘Natuur nog in dit land’ bezingt het duo verschillende aspecten van de natuur in eigen liedjes en op muziek gezette gedichten. Daarbij zitten klassieke gedichten van J.C. Bloem (‘De Dapperstraat’ met als tweede regel: “en dan wat is natuur nog in dit land”), H. Marsman (over brede rivieren die traag door oneindig laagland gaan), M. Nijhoff (‘De wolken’) en J. Slauerhoff over de zee.

 Dieren komen ook aan bod, op een humoristische manier bijvoorbeeld in een aantal korte gedichten van Kees Stip, in nonsensgedichten van C. Buddingh en een gedicht van Hans Andreus, maar ook in een droevig liedje van Peter. Misschien gaat in dit programma nog wel de meeste aandacht uit naar de menselijke natuur, waarvan allerlei facetten bezongen worden, onder andere via gedichten van Jean Pierre Rawie, Ingmar Heytze en Hagar Peeters of een liedje van Jelle.

N.B.  Het concert begint om 15.00 uur.

 Kaartjes € 15,00

Reserveren op 0252-411430 of kasteeldever@gmail.com

21 oktober 2018 om 15.00 uur.

't Huys Dever, Heereweg 349A, 2161 CA  Lisse