Concert Ensemble Rossignol

Alice Gort-Switynk klassiek zang (sopraan) / blokfluiten en Elly van Munster luit / theorbe. Ensemble Rossignol dankt haar naam aan het 1ste concert wat zij gaven, met als thema: de virtuoze zang van het Engels Nachtegaeltje. Hun virtuositeit, verfijnde, speelse, inspirerende en muzikale spel, doen denken aan de zang van de nachtegaal.

Ik zou zo graag...

Niet langer vergeefs naar je hoeven zoeken en voor altijd bij je blijven. Ik zou zo graag... genieten van je mooie ogen en door jou getroost worden.

Een programma over het verliezen van liefde en blijven hopen op herstel, met o.a. "L' Eraclito Amoroso" (ik geloofde in jou) van B. Strozzi, "Sarai contenta un dì" (op een dag zul je blij zijn, dat ik je verlaat) van G. F. Händel en "Mia bella Irena" (mijn mooie Irena) van D. Zipoli. Met instrumentale werken van o.a. G. P. Cima, M. Giuliani, P. Locatelli en Pete Rose.                                                                                                                

Alice Gort-Switynk is werkzaam als docerend- en uitvoerend musicus blokfluit en klassiek zang. Zij studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Enschede bij Marjolijn van Roon (DM & UM) en sloot dat af in 1996 en 1999. Tegelijkertijd studeerde zij muziektherapie en deed daarvoor eindexamen in 1998. Later studeerde zij klassiek zang, bij Caroline Stam en Francine van der Heijden en behaalde in 2016 haar Bachelor of Music bij de Vakopleiding Muziek (SNVM) in Amsterdam. Workshops en coaching voor zang ontving zij o.a. van: Marja Reijnders, Rebecca Stewart, Stephanie Gericke, Phyllis Ferwerda en Joost van der Linden, voor blokfluit van docenten als: Marion Verbruggen, Bertho Driever, Ita Heijmans en Saskia Coolen.

Elly van Munster studeerde aanvankelijk klassiek gitaar bij Stanley Noordpool aan het Brabants Conservatorium. Vervolgens haalde zij haar doctoraal Spaans aan de Universiteit van Utrecht. Uiteindelijk belandde zij toch weer in de muziek en deed in 1994 Staatsexamen luit.

 Behalve als solist treedt Elly regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuo speler in ensembles (luit en chitarrone). Zij speelt regelmatig in barokopera's in Nederland en Frankrijk, steeds onder leiding van Frédérique Chauvet (Barokopera Amsterdam).